Skip to content
menu-brown
close-brown
Takaisin

SMAS-lift kasvojenkohotus – turvallinen ja luonnollinen ratkaisu

SMAS-lift on tekniikka, jossa kasvojen kudosten nosto tapahtuu kasvojen liikelihasten päällä olevasta tukikalvosta. Tämä menetelmä on paras, ja tulos kestää hyvänä 10 -15 vuoden ajan.
kasvojen kohotus

Runoilija Tommy Taberman on sanonut äidilleen:” Elämää ei voi kuvata kauniimmin kuin noilla viivoilla Sinun kasvoissasi”. 

Näinhän se on, mutta huoliteltu ulkonäkö ja ”nuorekkuus” tuovat uskottavuutta esimerkiksi aktiivisessa työelämässä ja sen jälkeenkin. Siksi ryppyjen poistaminen tai niiden oikominen kasvoista on yksi tavallisimpia esteettisen plastiikkakirurgian toimenpiteitä.

Vaihtoehtoja kasvojen kohotukseen on lukuisia

  • Ihon väri ja kuulakkuus on kaunista. Omasta verestä valmistetut kasvutekijät, PRP (platelet rich plasma) auttavat tähän pyrkimisessä.
  • Täyteaineet ovat injektioita, jotka auttavat täyttämään kasvojen alueita, jotka ovat menettäneet tilavuutta tai tukikudosta. Tämä auttaa nostamaan kasvoja ja vähentämään ryppyjä ja juonteita. Täyteaineita voidaan käyttää yleisimmin poskipäiden, huulien ja nenän kohottamiseen. Ne sopivat uurteiden hävittämiseen. Oma rasva on paras täyteaine, mutta myös kaupallisesti valmistetuista täyteaineista on tässä hyötyä.
  • Jos kuitenkin ryppyjä ja liikaihoa on paljon, ei edellä mainituilla tekniikoilla saada näkyvää hyötyä aikaan. Tällöin paras vaihtoehto on facelift (kasvojen kohotusleikkaus).

 

 

Facelift-tekniikoissa on eroa

Kasvojen kohotusleikkauksessa on lukuisia menetelmiä, ja hoitotulos riippuu menetelmän valinnasta ja tekijän kokeneisuudesta. Merkittävä ero tekniikoissa on se, mistä kasvojen kudoskerroksesta nosto tehdään.

  • Mini lift kuulostaa houkuttelevalta. Siinä poistetaan pelkästään kasvojen liika ihoa korvien ympäriltä. Yleensä tulos palautuu ennalleen noin puolen vuoden kuluttua.
  • Useimmat plastiikkakirurgit käyttävät MACS-liftiä. Tässä liika iho korvien ympäriltä poistetaan ja ihon alla oleva tukikalvo kiristetään ompeleilla. Tulos on alkuun hyvä, mutta ompeleet antavat vähitellen myöden ja harmillisesti monesti myös eri tahtiin kasvojen eri puolilla, josta voi tulla epäsymmetriaa.
  • SMAS-lift on perinteinen menetelmä, jossa kasvojen kudosten nosto tapahtuu kasvoja kannattelevasta tukikalvosta. Vain harvat käyttävät sitä, koska se on muita tekniikoita vaativampi. Tämä on kuitenkin paras menetelmä, joka tuo luonnollisen lopputuloksen ja tulos kestää hyvänä pidempään.

clinic-helena-kasvojen-alueen-hoidot-2-1024x683

SMAS-lift tekniikka

Meillä Clinic Helenassa käytetään yleensä SMAS-lift tekniikkaa. SMAS-lift on tekniikka, jossa kasvojen kudosten nosto tapahtuu kasvojen liikelihasten päällä olevasta tukikalvosta. Tämä menetelmä on paras, ja tulos kestää hyvänä 10 -15 vuoden ajan. Tämä menetelmä on muita tekniikoita vaativampi, ja toimenpide kestää pidempään.

Tukikalvo pitää vapauttaa lihasten päältä ja irrottaa kasvojen kudokset riittävän laajasti, minkä jälkeen saadaan haluttu tulos. Tällöin myös kaulan leukakulman iho asettuu kauniisti. Noston jälkeen poistetaan liika iho, sitä ei kiristetä, joten tulos on luonnollinen.

 

Mahdolliset riskit

SMAS (Superficial Musculo-Aponeurotic System eli submucoottinen aponeuroosi) -tekniikassa on mahdollista, että tukikalvon alla olevat liikehermot venyttyvät, jolloin niiden toiminta voi lamaantua noin kolmeksi kuukaudeksi. Tämän seurauksena voi paranemisaikana esiintyä epäsymmetriaa. Hermot kuitenkin toipuvat aina. Riski saada tällainen hermon venyttymä on kuitenkin vain noin 1-2 prosenttia.

Missä voin saada SMAS-liftin?

SMAS-tekniikan riskien ja vaativuuden takia vain harva plastiikkakirurgi käyttää tätä tekniikkaa.

Clinic Helenassa tämä SMAS-facelift on rutiinitekniikkaa ja olemme iloisia, että asiakkaamme voivat nauttia tuloksesta vähintään 10 vuotta. Tampereen toimipisteemme palvelee sinua osoitteessa Rautatienkatu 27, 33100 Tampere.

Varaa aika konsultaatioon

Kuinka paljon SMAS-lift kasvojen kohotus maksaa?

SMAS-lift kasvojen kohotusleikkauksen hinta Clinic Helenassa on noin 10 000€. Tarkempi hinta varmistuu vastaanoton yhteydessä. Lue lisää kasvojen kohotuksesta täältä.

Joustavat rahoitus­vaihtoehdot

Voit maksaa toimenpiteesi laskulla tai sinulle sopivissa erissä. Tutustu kumppaniemme rahoitusvaihtoehtoihin ja laske itsellesi sopiva kk-erä.

Tilaa blogimme