Skip to content
menu-brown
close-brown

Kasvojen kohotus

Kasvojen kohotus palauttaa virkeän ilmeen ja olon. Keskikasvot voidaan korjata myös silmien alaluomille tehtävän avauksen kautta. Leikkauksessa korjataan keskikasvojen, kaulan ja/tai otsan ihon ikääntymisen tai sairauksien mukanaan tuomia muutoksia. Leikkaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.

facelift (1)

Mitä vaihtoehtoja kasvojen kohotukseen on?

Leikkausvaihtoehtoja on useita asiakkaan ongelmista riippuen. Markkinoilla on tarjolla lukuisia eri toimenpiteitä. Puhutaan esimerkiksi miniliftistä, jolloin poistetaan ja kiristetään vain liikaihoa. Monesti tällainen toimenpide tuo aluksi kireän näköisen lopputuloksen, mikä sitten alkaa palautua ennalleen jo puolen vuoden kuluttua. SMAS-lift eli syvistä kerroksista tehty nosto ja tuki antaa luonnollisen näköisen lopputuloksen, ja se kesto on 10 – 15 vuotta. Keskikasvojen kohotuksessa korjataan laskeutuvat poskipäät ja suupielien poimut.

Jokaiselle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma ja kustannusarvio plastiikkakirurgin vastaanotolla. Kasvojen kohotusleikkaus on keskisuuri kirurginen toimenpide ja siitä toipumiseen on varattava aikaa 3-4 viikkoa.

megaphone-1
  Tilaamalla uutiskirjeemme saat 30%:n alennuksen ensikonsultaatiosta. Hyödynnä tarjous nyt!
kasvojen kohotus

Keskikasvojen kohotus

Keskikasvojen kohotuksessa korjataan laskeutuvat poskipäät ja suupielien poimut.

Paras ja kestävin lopputulos saadaan ns. SMAS-liftillä (10-15 vuotta). Leikkaushaavat upotetaan asiakkaan omiin luonnollisiin uurteisiin ja kasvojen korjaus ja tukeminen tapahtuu kasvolihaksia peittävästä tukikalvosta (Superficial-muscular aponeurotic system). Leikkaustekniikka vaatii taitoa ja kärsivällisyyttä, koska tärkeät kasvohermot kulkevat tämän tukikalvon alla.

Kasvohermojen asettaman erityisosaamisen takia monet käyttävätkin MACS-liftiä (minimal access cranial suspension lift). Siinä lihasten päällä olevaa tukikalvoa ei vapauteta, vaan pelkästään kiristetään. Tulos on alussa hyvä, mutta sen kestävyydestä ei voi antaa takuuta. Leikkaus on kevyempi, nopeampi ja sopii vähäiseen kohotustarpeeseen.

Jotkut käyttävät ns. miniliftiä, jossa poistetaan liikaihoa. Tällöin voidaan saada aluksi hyvä tulos, joka alkaa palautua entiselleen jo puolen vuoden kuluttua.

Poskipäät voidaan tarvittaessa nostaa myös silmien alaluomille tehtävän avauksen kautta. 
Kasvojen kohotus voidaan tehdä sekä paikallispuudutuksessa (sedatio-puudutus) tai nukutuksessa asiakkaan toiveiden mukaan.

Suosimme klinikassamme parasta menetelmää. Toisinaan parhaan lopputuloksen saa yhdistelemällä eri menetelmiä ja lisäämällä siihen rasvansiirto PRP:n kanssa tai ilman.

Kaulan korjaus

Kaulan korjaus tulee bonuksena samalla kun tehdään keskikasvojen SMAS-lift.
Posken alueen SMAS-tukikalvosta tehdään erillinen kieleke, jolla leukakulma tuetaan kauniiksi. Kieleke kiinnitetään korvien taakse.

Tarvittaessa kaulalla oleva venyttynyt platysmalihas ommellaan keskiviivasta yhteen pienestä leuan alle tehtävästä viillosta.  
Lopuksi kaikki ylimääräinen iho poistetaan. Ihoa ei kiristetä. Näin iho asettuu kauniisti ja luonnollisesti paikalleen.

Kasvojen ja kaulan korjaus voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Käytämme ns. sedaatiopuudutusta, jossa asiakkaalle annetaan rauhoittavia ja kipua poistavia lääkkeitä, ja usein he nukkuvat toimenpiteen aikana luonnollista unta.  Toimenpiteet voidaan tehdä myösi nukutuksessa asiakkaan toivomuksen mukaan.

Kasvojen kohotusleikkauksen jälkihoito

Potilaat menevät leikkauspäivän iltana tarvittavan heräämövalvonnan jälkeen kotiin tai lähellä olevaan hotelliin. Tällöin heillä tulee olla toinen aikuinen seurana. 

Kasvojen ympärille tulee ensimmäiseksi yöksi pehmustettu tukisidos. 

Seuraavana aamuna potilas tulee Clinic Helenaan kontrolliin. Tukka pestään ja tukisidos vaihdetaan kevyempään kompressiopäähineeseen, jota suosittelemme pidettäväksi viikon ajan. Jatkossa haava-alueet hiuspohjassa ja korvien takana tulee suihkuttaa päivittäin ihon lämpöisellä vedellä. Hiukset voi pestä shampoolla ompeleiden poiston jälkeen.

Mahdolliset jälkivuodot esiintyvät aina ensimmäisenä iltana leikkauksen jälkeen ja tarvittaessa hyytymät poistetaan uudella leikkauksella. Nämä kuuluvat leikkauksen hintaan.

Asiakas saa mukaan päivystäjän hoitajan puhelinnumeron, johon voi tarvittaessa ottaa yhteyttä. Kiinnitämme myös kivun hoitoon erityistä huomiota.

Jatkossa tulisi viikon ajan välttää voimakasta rasitusta, kumartumista sekä erityisen kylmää tai kuumaa ilmaa. Muuten saa ulkoilla voinnin mukaan. Ompeleiden poisto on 10 päivän kuluttua toimenpiteestä.

Kasvojen turpoamista voi ennaltaehkäistä käyttämällä jääpussia leikkausalueella sekä laittamalla mustelma-alueille hirudoid- tai trombosol-salvaa. Lymfahoito nopeuttaa turvotuksen häviämistä. Lymfahieronnan ensimmäinen hoito (1-5 kertaa) on suositeltavaa jo ennen leikkausta ja seuraavat noin viikon kuluttua leikkauksesta.

Kasvojen kohotusleikkauksiin voi liittyä kasvohermon haaran venyttymä, joka ilmenee sen lamaantuneena toimintana noin kolmen kuukauden ajan. Nämä ovat hyvin harvinaisia ja paranevat 2- 3 kk jälkeen.

Toipumiseen pitää varata 3-4 viikkoa, jolloin turvotus ja mustelmat ovat hävinneet. Kasvoja voi alkaa meikata ompeleiden poiston jälkeen. Lopullinen tulos on nähtävissä 2-3 kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Suosittelen kontrollia leikkaavan lääkärin vastaanotolla 1 kk ja 3-6 kk kuluttua leikkauksesta, tarvittaessa aikaisemmin.

Helena_Aesthetics_72

Joustavat rahoitus­vaihtoehdot

Voit maksaa toimenpiteesi laskulla tai sinulle sopivissa erissä. Tutustu kumppaniemme rahoitusvaihtoehtoihin ja laske itsellesi sopiva kk-erä.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme?

Helena Aesthetics on Clinic Helenan plastiikkakirurgian yksikkö Tampereella. Asiantunteva henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi ennen vastaanotolle tuloa.

gps

Rautatienkatu 27
33100, Tampere