Skip to content
menu-brown
close-brown

Rasvaimu ja rasvansiirto

Rasvaimu on tehokas keino vartalon muotoiluun. Yhdysvalloissa se on nykyisin tavallisin kosmeettisen kirurgian leikkaus. Rasvaimu on esteettinen kirurginen toimenpide, jossa poistetaan paikallisia rasvakertymiä imemällä ne ulos erityisen instrumentin avulla parantaen näin kehon muotoa.

Helena_Aesthetics_101

Kenelle rasvaimu sopii?

Parhaiten se sopii paikallisen rasvakertymän poistoon, esim. miesten rintojen tai vatsan alueella, naisten vatsanpeitteiden, reisien ja pakaraseudun alueilla selluliittikertymien hoitoon.

Rasvaimu ei ole laihdutusmenetelmä. Parhaat tulokset saadaan, jos ihon kimmoisuus on hyvä. Toipumista ja lopputulosta parantaa hyvä jälkihoito, painevaatteet ja lymfahieronta sekä runsas liikunta. Toisinaan liikaihon poisto kirurgisesti on tarpeen.

megaphone-1
  Tilaamalla uutiskirjeemme saat 30%:n alennuksen ensikonsultaatiosta. Hyödynnä tarjous nyt!
Helena_Aesthetics_113

Miten hoito etenee?

Rasvaimussa poistetaan ihonalaista rasvaa alipaineella pienistä viilloista. Toimenpiteessä voidaan käyttää pelkkää mekaanista imua, mutta tällä hetkellä tehokkain menetelmä on vesisuihkuavusteinen tekniikka.

Vesisuihku irrottaa rasvasoluja ja vie samalla hoidettavalle alueelle paikallispuudutteen. Tällöin asiakasta ei tarvitse nukuttaa muuta kuin laajoissa rasvan poistoissa. Tämä hellävaraisempi tekniikka sopii myös rasvan siirtoihin. Imetty rasvakudos voidaan siirtää samanaikaisesti esim. rintoihin. Kerrallaan rasvaa imetään korkeintaan 5 litraa. Toimenpideaika riippuu poistettavan kudoksen määrästä, keskimäärin 1-3 tuntia.

Kuten kaikissa leikkauksissa, toimenpiteen riskit pyritään minimoimaan. Potilaan tulee olla terve, tupakointi ja asperiinin tyyppiset lääkkeet tulisi lopettaa pari viikkoa ennen toimenpidettä, koska ne lisäävät jälkivuodon ja iho-ongelmien riskiä. Laskimotukosten riskit ennakoidaan miniverenohennuslääkityksellä ja tukisukilla.

Vesisuihkuavusteinen rasvaimu on päiväkirurginen toimenpide. Koska potilasta ei nukuteta, ei hänelle tule nukutukseen mahdollisesti liittyvää pahoinvointia. Toipuminen on muutenkin nopeaa. Mustelmat ja arkuus häviää viikossa.

Rasvaimun jälkihoito

Leikkauksen jälkivalvonta tapahtuu lääkäriasemalla, kunnes potilas on kotiutuskunnossa. Heti leikkauksen jälkeen toimenpidealue «sidotaan» yksilöllisesti tilatuilla «paine»vaatteilla. Niitä suositellaan pidettäväksi jatkuvasti vähintään 2 viikkoa, mielellään 6 viikon ajan.

Suihkuun saa mennä toisena leikkauspäivän jälkeisenä vuorokautena, myös pienet haavat saa kastella. Haavat peitetään yleensä haavateipillä ja ompeleita pidetään viikon ajan.

Alussa hoidettu alue on arka, turvoksissa ja mustelmilla. Normaali liikkuminen ja myös ulkona olo on suositeltavaa. Noin viikon ajan kannattaa varoa voimakasta hikoilua, voimakasta fyysistä ponnistelua ja saunaa. Ihon kimmoisuuden palautumista ja «liikaihon» kutistumista edistää ja nopeuttaa LPG-hieronta ja lymfahieronta.

Kevyessä työssä ei sairausloma ole välttämätön. Raskaassa työssä kannattaa järjestää parin viikon loma toimenpiteen jälkeen. Kosmeettisesta syystä tehty toimenpide ei kuulu Kelan korvausten piiriin, eikä normaalia sairauslomaoikeutta silloin ole.

Helena_Aesthetics_119

Joustavat rahoitus­vaihtoehdot

Voit maksaa toimenpiteesi laskulla tai sinulle sopivissa erissä. Tutustu kumppaniemme rahoitusvaihtoehtoihin ja laske itsellesi sopiva kk-erä.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme?

Helena Aesthetics on Clinic Helenan plastiikkakirurgian yksikkö Tampereella. Asiantunteva henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi ennen vastaanotolle tuloa.

gps

Rautatienkatu 27
33100, Tampere