Skip to content
menu-brown
close-brown

Abdominoplastia

Vatsan muotoiluleikkaus tai riippuvatsaleikkaus eli abdominoplastia auttaa parhaiten, jos vatsan ihon kimmoisuus on alentunut, tai jos niin sanottu riippuvatsa on kehittynyt raskauksien tai laihduttamisen jälkeen.

Helena_Aesthetics_68

Miten leikkaus tehdään?

Abdominoplastia, joka tunnetaan myös nimellä vatsanpienennysleikkaus, on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa vatsan alueen ulkonäköä. Tämä toimenpide voi olla sopiva merkittävän painonpudotuksen tai raskauden jälkeen. Muita syitä hoitoon ovat esimerkiksi ikääntymisen myötä muuttunut vatsan muoto tai toive tiukemmasta ja sileämmästä vatsan profiilista.

Toimenpiteessä poistetaan ylimääräinen iho ja rasvakudos vatsan alueelta, ja tarvittaessa vahvistetaan vatsan seinämän lihaksia. Tämä voi korjata lihasten erkauman, joka on yleistä synnyttäneillä naisilla. Abdominoplastian tavoitteena on luoda tasaisempi ja kiinteämpi vatsan alue, mikä voi parantaa potilaan kehon muotoa ja itsetuntoa.

Leikkaukseen valmistautuminen sisältää yleensä terveellisiä elämäntapoja edeltävän ajanjakson sekä mahdolliset ohjeet toipumiseen liittyen. Toipuminen abdominoplastiasta vaihtelee yksilöllisesti, mutta useimmat potilaat voivat palata normaaliin päivittäiseen toimintaan muutaman viikon kuluessa, kun taas täysi fyysinen aktiivisuus ja urheilu saattavat vaatia pidemmän toipumisajan.

megaphone-1
  Tilaamalla uutiskirjeemme saat 30%:n alennuksen ensikonsultaatiosta. Hyödynnä tarjous nyt!
abdominoplastia

Toimenpide

Toimenpide tehdään nukutuksessa. Ylimääräinen kudos alavatsalta poistetaan ja ylävatsan ihosta muotoillaan uusi vatsa. Jos vatsalihasten välissä keskiviivassa on leventymää, se korjataan samalla. Näin vatsaontelon tila pienenee ja välittömässä toipumisessa on tärkeätä kiinnittää erityistä huomiota hyvään hengittämiseen paranemisen edistämiseksi.

Toimeenpiteen jälkeen

Potilas jää valvontaan heräämöön ja kotiutuu seuraavana päivänä. Jälkihoidossa suosittelemme yksilöllistä bodya (tukiliiviä) noin 6 viikon ajan. Se nopeuttaa kudosten paranemista. Myös lymfahieronta edistää nestekierron paranemista ja vähentää turvotusta. Toipumiseen on hyvä varata aikaa vähintään kolme viikkoa.

Joustavat rahoitus­vaihtoehdot

Voit maksaa toimenpiteesi laskulla tai sinulle sopivissa erissä. Tutustu kumppaniemme rahoitusvaihtoehtoihin ja laske itsellesi sopiva kk-erä.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme?

Helena Aesthetics on Clinic Helenan plastiikkakirurgian yksikkö Tampereella. Asiantunteva henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi ennen vastaanotolle tuloa.

gps

Rautatienkatu 27
33100, Tampere