Skip to content
menu-brown
close-brown

Täyteainehoidot ja PRP

Helena Aesthetics tarjoaa kasvojen muotoilua ilman kirurgiaa täyteaineiden ja Botox-hoitojen avulla. Kehon omat rasvasolut muodostavat parhaan täyteaineen. Meillä täyteainehoidosta vastaa kokenut esteettiseen kirurgiaan erikoistunut plastiikkakirurgi.

Helena_Aesthetics_33

Hoitovaihtoehdot

Täyteainehoidot käyttävät hyaluronihappoa ja muita aineita ryppyjen täyttämiseen ja kasvojen muotojen korostamiseen, kun taas Botox vähentää ryppyjä estämällä lihasten supistumista ja PRP (Platelet-Rich Plasma) hoito hyödyntää potilaan omaa verta ihon uudistamiseen, kollageenin tuotannon stimulointiin ja hiusten kasvun edistämiseen. Myös asiakkaan omia rasvasoluja voidaan käyttää täyteaineena. Suosittelemme rasvasolujen lisäämistä potilaan omien kasvutekijöiden joukkoon, joita saadaan verinäytteestä. Tämä antaa sileän ja pehmeän lopputuloksen.

megaphone-1
  Tilaamalla uutiskirjeemme saat 30%:n alennuksen ensikonsultaatiosta. Hyödynnä tarjous nyt!
Helena_Aesthetics_1

Täyteainehoidot ja Botox

Täyteainehoidoissa käytetään erilaisia aineita, kuten hyaluronihappoa, täyttämään ihon alaisia alueita, jotka ovat menettäneet tilavuuttaan tai joissa on ryppyjä ja juonteita. Täyteaineita voidaan käyttää esimerkiksi huulten suurentamiseen, poskipäiden korostamiseen, nasolabiaalijuonteiden (nenän ja suun väliset juonteet) täyttämiseen tai ryppyjen silottamiseen.

Hyaluronihappogeelitäytteet ovat turvallisia täyteaineita. Samaa hyaluronihappoa muodostuu esim. nivelissämme. Markkinoilla on lukuisia eri  valmisteita. Niiden käyttöindikaatio vaihtelee riippuen geelin hienojakoisuudesta tai sitkoisuudesta. Ohut geeli sopii pieniin pinnallisiin uurteisiin, paksu geeli täyttää paremmin syvissä kudoksissa.

Botox (botuliinitoksiini) on toinen suosittu esteettinen hoito, jota käytetään ryppyjen ja juonteiden vähentämiseen. Botoxia injektoidaan pieninä annoksina lihaksiin, jotta se estää lihaksia supistumasta voimakkaasti, mikä puolestaan vähentää ryppyjen muodostumista. Sitä käytetään usein otsan, silmien ympärysten ja kulmakarvojen välisen alueen ryppyihin. Botoxin vaikutus kestää yleensä noin 3-6 kuukautta, minkä jälkeen hoito voidaan uusia.

Botox ei ole täyteaine, vaan se lamauttaa ihonalaisia lihaksia ja siten iho näyttää sileältä. Oikein käytettynä sopivissa paikoissa, esim. otsassa se toimii hyvin. Liika-annos tai väärään kudoskerrokseen laitettu Botox aiheuttaa koko kulmien laskeutumisen. Botoxin vaikutus kestää vain noin 3 kk. Kestää kuitenkin useita kuukausia ennen kuin rypyt uusiutuvat toistuvan lihasliikkeen ansiosta.

Rasvansiirto ja PRP

PRP-konsentraattia voidaan käyttää sellaisenaan mesoterapian tapaan injisoiden sitä kasvojen alueen pintaihoon. Kyseessä on elimistön oma aine ja se sopii kaikille. PRP elävöittää ja parantaa ihon laatua. Ryppyjen hoitamisessa tarvitaan useampi hoitokerta.

PRP-hoito, eli trombosyyttipitoinen plasma, on menetelmä, jossa potilaan omaa verta käytetään ihon uudistamiseen ja parantamiseen. Verestä erotetaan plasma, joka sisältää suuren määrän kasvutekijöitä, ja tämä plasma injektoidaan ihoon. PRP-hoidon tavoitteena on stimuloida ihon omaa kollageenin tuotantoa, parantaa ihon tekstuuria, vähentää ryppyjä ja edistää haavojen paranemista. PRP:ta käytetään myös hiustenlähtöön, sillä sen on havaittu edistävän hiusten kasvua. PRP-hoidon vaikutukset kehittyvät ajan myötä, ja parhaan tuloksen saavuttamiseksi saatetaan tarvita useita hoitokertoja.

PRP (platelet rich plasma) valmistetaan potilaan omasta verestä. Punasolujen poistamisen jälkeen seerumi sentrifugoidaan ja saadaan suodos, joka sisältää lähes 20 eri kasvutekijää, jotka auttavat eri solujen kasvua.

PRP voidaan myös sekoittaa asiakkaan omiin rasvasoluihin (suhteessa 20/80 %), ja tätä sekoitusta käytetään kasvojen uurteisiin ja ryppyihin tai muihin epätasaisuuksiin. PRP auttaa rasvasolujen kiinnittymisessä uuteen paikkaansa.

PRP:lle on myös uusi käyttöaihe nivelvaivoihin sekä jännetulehduksiin. Monet nivelrikon oireista kärsivät ovat jo saaneet nivelensisäisestä PRP-hoidosta hyötyä.

Omasta rasvasta valmistettu täyteaine on ehdottomasti parasta. Elimistömme hyväksyy sen mukisematta. Ongelmana on, että jokaisen rasvasolun tulee kyetä kasvattamaan verenkierron itseensä, että se säilyy hengissä. Muuten se sulaa pois. Erään tutkimuksen mukaan noin 60 % siirtorasvasta kykenee kasvattamaan verenkierron. Sen jälkeen rasvasolut ovat pysyviä ja lihovat ja laihtuvat kantajansa myötä. Se, miten paljon rasvasoluista jää elämään riippuu myös rasvansiirron tekniikasta ja hyvästä jälkihoidosta.

Kasvojen alueella rasvasolut kannattaa valmistaa nanotekniikalla. Näin saadaan tasaisempi lopputulos. Rasvasolusiirteestä suodatetaan vain pienet rasvasolut, jotka myös sisältävät kantasoluja, ja tällä uutteella iho tasoitetaan. 

PRP eli platelet rich plasma, verihiutaleet, jotka sisältävä paljon kasvutekijöitä, auttavat solujen kasvua ja elvyttävät ihoa. PRP parantaa myös selvästi rasvasolujen verenkierrottumista, joten suosittelen sitä lisättäväksi rasvasolusiirteeseen.

Helena_Aesthetics_7

Joustavat rahoitus­vaihtoehdot

Voit maksaa toimenpiteesi laskulla tai sinulle sopivissa erissä. Tutustu kumppaniemme rahoitusvaihtoehtoihin ja laske itsellesi sopiva kk-erä.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme?

Helena Aesthetics on Clinic Helenan plastiikkakirurgian yksikkö Tampereella. Asiantunteva henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi ennen vastaanotolle tuloa.

gps

Rautatienkatu 27
33100, Tampere