Skip to content
menu-brown
close-brown

Rintojen epäsymmetrian korjaus

Rintojen eriparisuus voi olla synnynnäistä tai johtua rintakehän epämuotoisuudesta. Myös erilaisten rintaleikkausten tai proteesikorjausten jäljiltä voi syntyä epäsymmetriaa.

Helena_Aesthetics_15

Miten epäsymmetrialeikkaus etenee?

Pienet rintojen epäsymmetriakorjaukset tai kohotukset voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Yleensä toimenpide on hyvin vaativa ja tehdään nukutusleikkauksena. Menetelmiä on lukuisia ja toimenpide suunnitellaan yksilöllisesti vastaanotolla.

Leikkaus tehdään pääosin päiväkirurgisena toimenpiteenä ja asiakas kotiutuu samana päivänä. Päiväkirurgisilla potilailla tulee aina olla saattaja, mikä on edellytys kotiin pääsemiselle. Tarvittaessa järjestämme päivystyksen ensimmäiseksi yöksi ja tulemme koti- tai hotellikäynnille yöllä. 

Leikkauksen jälkeen on syytä välttää fyysistä ponnistelua niin kauan kuin haavoilla ovat ompeleet (8 vrk). Leikkauksessa jätetään rinnan alle laskuputket (katetrit), joiden kautta mahdollinen kudoserite sisäisistä haavapinnoista poistuu. Niitä pidetään niin kauan kuin kudoseritettä riittää (1-3 päivää). Työhön paluu onnistuu noin viikon kuluttua leikkauksesta.

Helena_Aesthetics_10

Asymmetriakorjaukset rasvansiirrolla

Omaa rasvaa otetaan omasta vartalosta sieltä, missä sitä on eniten. Näin myös ottokohta korjaantuu. Pienempi määrä rasvaa otetaan käsin alipainekatetrilla, isompia määriä tarvittaessa käytetään hellävaraista vesisuihkuavusteista rasvaimua.

Tavallisin ottokohta on vatsan alue, mutta myös lantion sivuilla ja reisien sisäsivuilla on rasvaa otettavaksi. Neste suodatetaan kudoksesta pois ja rasva on valmis siirrettäväksi. Rasva siirretään rintarauhasen alle sekä rinnan ihon alle, vältetään laittamasta sitä itse rintarauhaseen.

Tutkimusten mukaan noin 60 % siirtorasvasta jää eloon ja loppu sulaa pois. Tässä voi olla yksilöiden välillä suurikin vaihtelu. Tavoitteena on, että rasvasolu uudessa paikassaan verenkierrottuu. Siksi rasvaa voi kerrallaan laittaa vain sopivasti, mahdollinen ylitäyttö estää rasvan verenkierrottumisen.

Rasvansiirto soveltuu erinomaisesti rinnan muotovirheiden ja epäsymmetrian korjauksiin. Pienen rasvansiirtoalueen voi hoitaa paikallispuudutuksessa, mutta toimenpide tehdään yleensä nukutuksessa päiväkirurgisena.

Kokonaisen rinnan rakentaminen on työlästä ja vaatii useita rasvansiirtoja. Tällöin menetelmä vaatii pitkäjännitteisyyttä ja sitoutumista tavoitteen saavuttamiseksi.

Kiinteä rinnanpoistoarpi venyy huonosti. Arven alla oleva sidekudosliitos irroitetaan (rigotomia) rasvan siirron yhteydessä. Siitä huolimatta useimmiten tarvitaan myös arven venytystä joko kudosvenyttimellä tai alipaineimuliiveillä.

Rintojen epäsymmetriakorjaus implantin avulla

Rintojen koon suurentaminen implanttien avulla on monimutkainen operaatio. Jotta uudesta rinnasta saadaan kaunis ja luonnollisen näköinen, on tärkeää valita implantille oikea koko ja paras kohta rinnassa, josta laittaa implantti sisään. Me käytämme kainaloviiltoa semiendoskooppisesti, jolloin rintaan ei jää lainkaan arpea.

Pyöreä rintaimplantti voi nousta liian korkealle, kun taas pisaran muotoinen implantti joka on laitettu alhaalta sisään saattaa valahtaa alas, jos leikkausta edeltävät valmistelut ja jälkihoito eivät ole asianmukaisia.

Hoikille naisille implantit asetetaan rintalihaksen alle. Lihas ei kuitenkaan yksin pysty kannattelemaan implantin alaosan painoa, kun rinnan alaosassa sitä peittävät vain iho ja ohut rintakudos.

Käytämmekin erityistä Acellular Tissue Matrixia estämään implantin valumista ja auttamaan sen paikallaan pysymistä. Se tukee rintaa alhaalta. 

18-scaled-900x500

Joustavat rahoitus­vaihtoehdot

Voit maksaa toimenpiteesi laskulla tai sinulle sopivissa erissä. Tutustu kumppaniemme rahoitusvaihtoehtoihin ja laske itsellesi sopiva kk-erä.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme?

Helena Aesthetics on Clinic Helenan plastiikkakirurgian yksikkö Tampereella. Asiantunteva henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi ennen vastaanotolle tuloa.

gps

Rautatienkatu 27
33100, Tampere