Skip to content
menu-brown
close-brown

Rintojen suurennus

Rintojen suurennukseen on tarjolla monia erilaisia vaihtoehtoja. Rintojen suurennus voi olla sopiva vaihtoehto sinulle, jos tunnet, että minäkuvasi ei ole parhaimmillaan rintojesi koon tai muodon vuoksi. 

Helena_Aesthetics_87

Rintojen suurennus implantilla

Silikoni-implantit ovat hyvä keino rintojen muodon palauttamiseen. Käytettävä menetelmä riippuu siitä, miten paljon rinnoissa on ylimääräistä ihoa. Optimitilanne on, jos ihoa on sopivasti ja implantit voidaan laittaa tähystystekniikalla kainaloavauksen kautta eikä rinnan alueelle jää arpia.

Hoikalla naisella ei yleensä ole siirrettävää omaa kudosta. Tällöin paras rinnan muotoilumenetelmä on silikoniproteesi eli implantti. Rintaimplantteja on hyvin monenlaisia ja markkinoilla on käytetty myös epäeettisesti kelvottomia proteeseja. Sitä ei voi mitenkään hyväksyä!

Me suosimme pehmeimpiä (soft touch), muotoiltuja ja vuotamattomia malleja. Proteesi valitaan vastaanotolla yhdessä asiakkaan kanssa rinnan, toivomusten sekä rintakehän koon mukaan.

megaphone-1
  Tilaamalla uutiskirjeemme saat 30%:n alennuksen ensikonsultaatiosta. Hyödynnä tarjous nyt!
1L4A9345

Endoskooppinen tekniikka

Endoskooppista eli tähystystekniikkaa käytetään jo maailmalla laajalti, ja Suomessa tekniikkaa käyttää aktiivisesti plastiikkakirurgi Helena Puonti.

Endoskooppisessa tähystystekniikassa proteesi laitetaan rintaan kainaloviillosta. Tällöin rinnan alueelle ei jää arpia. Muotoiltu proteesi asetetaan asiakkaan oman rinnan alle. Jos rinnan alueen iho ja rasvakerros on hyvin ohutta, proteesi laitetaan rintalihaksen alle.

Hoikalla naisella rintalihas ei aina riitä peittämään proteesin alaosaa. Sen vuoksi on kehitetty erityismenetelmä hyvin hoikalle naiselle, jolloin rinnan alaosa voidaan tukea esim. Artia™-tukikudoksella (acellular matrix). Ilman riittävää tukea rintaproteesi voi pudota myöhemmin alaspäin ja aiheuttaa ikävän kaksoispoimun rinnan alaosaan. Kainaloviiltotekniikalla tämä on onneksi harvinaista.

Rintojen suurennus toimenpiteenä

Rinnan suurennus toimenpide tehdään nukutuksessa. Leikkaus kestää 2-3 tuntia. Leikkauksen jälkeen yövytään osastolla ja kotiin pääsee seuraavana aamuna. Toipuminen kestää noin 3 viikkoa.

Rintoihin jätetään kudosimut, joita pidetään niin kauan kuin kudoseritettä leikkausalueella muodostuu, noin 5-7 päivää. Alussa rinnat ovat arat, joten tarvitaan kipulääkkeitä. Leikkauksen jälkeen pidetään rintanauhaa kaksi viikkoa. Liikkuminen on vapaata ja suotavaa.

Rintaleikkauksen jälkihoito

Leikkauksen jälkeen on syytä välttää fyysistä ponnistelua niin kauan kuin haavoilla ovat ompeleet (8vrk).

Leikkauksessa jätetään rinnan alle laskuputket (katetrit), joiden kautta mahdollinen kudoserite sisäisistä haavapinnoista poistuu. Niitä pidetään niin kauan kuin kudoseritettä riittää (1-7 päivää). Suihkuun voi mennä jo seuraavana päivänä.

Implantit tuetaan proteesivyöllä, jota pidetään yhtäjaksoisesti kahden viikon ajan. Työhön paluu onnistuu noin viikon kuluttua leikkauksesta.

18-scaled-900x500

Usein kysyttyä

Nämä asiat kannattaa ottaa huomioon leikkauspäätöstä tehtäessä.

Mahdollisia leikkauksen jälkeisiä ongelmia?

Ensimmäisinä päivinä rinnat saattavat olla kipeät. Siksi esim. autolla ajamista ei suositella heti toimenpiteen jälkeisinä päivinä. Turvavyö ei saisi painaa vasta leikattua rintaa.

Rintojen suurennusleikkaukseen voivat liittyä normaalit leikkauskomplikaatiot, kuten jälkivuoto ja haavatulehdus. Ne ovat kuitenkin harvinaisia. Komplikaatioiden hoito sisältyy leikkauksen hintaan.

Mahdollisen implantin arpikurouman hoitoon liittyvät kustannukset eivät sisälly leikkauksen hintaan vaan ne hoidetaan jälkeenpäin erillisenä toimenpiteenä.

Onko implanteista mahdollisia haittoja?

Rintaimplantti ei estä imettämistä. Silikoni on hyvin siedetty aine ja sitä käytetään monissa lääketieteen sovelluksissa, katetreissa jne. Ongelmaksi voi muodostua se, että silikoni ei ole biologisesti elävää kudosta. Siihen ei kasva verenkiertoa ja toisinaan elimistö alkaa vieroksua tällaista kudosta.

Kapseloituminen

Elimistö voi kasvattaa implantin ympärille suojavallin, kapselin, joka voi muuttua niin paksuksi, että se alkaa kurtistaa implanttia. Tällöin rinta tulee kipeäksi ja sen muoto voi muuttua. Hoidoksi tulee implantin vaihto ja kapselin halkaisu. Toisinaan implantti joudutaan poistamaan. Rintaleikkauksen hinta ei kata tämän ongelman hoitoa.

Tällä hetkellä ajatellaan, että rintaimplantin kapselin muodostus voisi johtua bakteerikolonisaatiosta. Se kasvattaisi implantin ympärille biofilmin, johon antibiootit eivät pysty. Biofilmin muodostumisen ehkäisemiseen kiinnitämme leikkaustekniikassa erityistä huomiota ja implanttia huuhdellaan ja liuotetaan antibiooteilla leikkauksen yhteydessä.

Tutkimusten mukaan kapselin muodostusta tapahtuu 5 – 20 prosentissa. Näistä muutamalle prosentille tulee edellä mainittua kipua ja muotovirhettä, jolloin implantti joudutaan poistamaan. Tällaiseen ei-biologiseen materiaaliin voi myös tarttua aktiivinen bakteeritulehdus, jonka rauhoittamiseksi implantti yleensä joudutaan poistamaan. Onneksi nämä bakteeritulehdukset ovat hyvin harvinaisia.

Mitkä tarkoittaa ALCL?

ALCL

Vuonna 2011 tuotiin esille mahdollinen yhteys rintaimplanttien ja suurisoluisen lymfooman (ALCL) välillä. Näyttää siltä, että ALCL liittyisi useimmiten karheapintaiseen implanttiin, mutta se ei ole kokonaan poissuljettu sileäpintaisten implanttienkaan kanssa. Muutos on hyvin harvinainen, mutta siksi implanttirinnat tulisi tutkia vähintään kahden vuoden välein ultraäänitutkimuksella. ALCL aiheuttaa nestekertymää tai paikallisesti kapselin paksuuntumaa, mikä on helppo huomata ultraäänitutkimuksella.

Teorian mukaan implantti voi aiheuttaa hiertymää sen ympärillä oleviin imutiesoluihin, jotka alkavat muuntua. Siitä voi syntyä lymfooma. Sen esiintyvyys on paljon alle 0,06 promillea.

Ensimmäinen merkki muutoksesta on nestekertymä implantin ympärille tai patti implantin ympärille muodostuneessa taskussa. Tällainen lymfooman esiaste on nähtävissä ultraäänitutkimuksella. Tällöin hoidoksi riittää implantin ja tämän ympärillä olevan taskun poisto. Sen vuoksi implanttirintoja tulee seurata ultraäänitutkimuksella parin vuoden välein.

Jos mitään oireita ei ole, ja ultraäänitutkimus osoittaa että rinta on normaali, voi elää rauhassa implanttien kanssa ja iloita niiden tuomasta kauneudesta.

Joustavat rahoitus­vaihtoehdot

Voit maksaa toimenpiteesi laskulla tai sinulle sopivissa erissä. Tutustu kumppaniemme rahoitusvaihtoehtoihin ja laske itsellesi sopiva kk-erä.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme?

Helena Aesthetics on Clinic Helenan plastiikkakirurgian yksikkö Tampereella. Asiantunteva henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi ennen vastaanotolle tuloa.

gps

Rautatienkatu 27
33100, Tampere