Skip to content
menu-brown
close-brown

Rintojen kohotus

Jos putoavat rinnat kaipaavat muutosta, ne voidaan nostaa ja muotoilla kauniin pyöreiksi. Rintojen kohotuksesta rinnan kudosta ei poisteta, se vain nostetaan uuteen paikkaan. Tarvittaessa rintoihin voidaan tuoda lisäkudosta esim. implantilla tai rasvansiirrolla.

rintojen kohotus

Miksi rinnat riippuvat?

Ihon kimmoisuus ja rintaa kiinnittävä tukikalvo voi olla jo synnynnäisesti ”löysä”. Lisäksi iän myötä ihon kimmoisuus vähenee, jolloin iho ja tukikalvot venyvät. Yksilöllisiä eroja on paljon.

Synnytyksen jälkeen maidon nousu rintoihin venyttää rintakudosta. Imetysjakson jälkeen rintojen koko palautuu ennalleen. Kaikilla ihon kimmoisuus ei palaudu, jolloin rinnat laskeutuvat alaspäin. Merkittävä painon vaihtelu voi aiheuttaa saman ilmiön.

megaphone-1
  Tilaamalla uutiskirjeemme saat 30%:n alennuksen ensikonsultaatiosta. Hyödynnä tarjous nyt!
Helena_Aesthetics_50

Kenelle suositellaan kirurgiaa?

Rinta luokitellaan laskeutuvaksi (riippuvaksi), kun nänni laskeutuu rinnan alapoimun alapuolelle. Muutos voi olla vain vähäinen, ja jos rinnan volyymi on riittävä, rinta on kaunis.

Rintojen laskeutuma voi toisinaan ulottua jopa navan tasolle, jolloin etenkin suuret rinnat aiheuttavat ongelmia, jotka voidaan katsoa myös lääketieteelliseksi haitaksi. Haitta voi olla jokapäiväistä, mutta etenkin urheillessa, tanssiessa ym. liikunnassa haitta lisääntyy.

Tärkeätä on, miten asiakas kokee oman kehon kuvansa. Monet kokevat häpeää putoavien rintojen takia ja välttelevät yleisiä uimahalleja tms.

Rintojen kohotus (mastopexia) on Helena Aestheticsin erityisosaamista. Suunnittelemme jokaiselle asiakkaalle yksilöllisen toimenpiteen, jonka tuloksena on kaunis, pyöreä rinta oikealla paikallaan.

Mastopexian kirurgiset menetelmät

Jos rinnassa on riittävästi volyymia asiakkaan toiveiden toteuttamiseen, muotoillaan kaunis ja pyreä rinta potilaan oman rinnan kudoksista. Tällöin vain ihoa poistetaan.

Jos rinnan volyymia (tilavuutta, kokoa) ei ole riittävästi, voidaan mastopexiaan liittää implanttikorjaus tai rasvansiirto. Tällöin puhutaan rintojen suurentamisesta eli augmentatiosta. Rinnan kohotus pyritään tekemään mahdollisimman pienillä haavoilla, jotta rintaan ei jää suuria näkyviä arpia.

Vähäinen rintojen nosto tehdään nännipihan reunaan tehdystä avauksesta (circumareolaarinen, periareolaarinen). Käytämme tavallisesti ns. Lecourin ihoavausta. Tällöin leikkaushaava tulee nännipihan ympärille ja siitä alaspin klo 6 suunnassa. Kaikki rintakudos säilytetään. Vain ihon määrää pienennetään.

Erittäin voimakkaasti laskeutuvassa reilun kokoisessa (kohtalaisen suuressa) rinnassa käytetään ns. ankkuriviiltoa. Tällöin rinnan arpi tulee nännipihan ympärille, kohtisuoraan alas klo 6 suunnassa, sekä lisäksi (horisontaalinen) kaariviilto rinnan alareunan poimuun (submammaaripoimuun).

Toimenpide ja toipuminen

Toimenpide tehdään päiväkirurgisena, jolloin asiakas kotiutuu pääosin samana päivänä. Päiväkirurgisilla potilailla tulee aina olla saattaja, mikä on edellytys kotiin pääsemiselle. Tarvittaessa järjestämme päivystyksen ensimmäiseksi yöksi ja tulemme koti- tai hotellikäynnille yöllä. 

Välittömään toipumiseen ja työstä poissaoloon tulisi varata 1-3 viikkoa.

Helena_Aesthetics_119

Joustavat rahoitus­vaihtoehdot

Voit maksaa toimenpiteesi laskulla tai sinulle sopivissa erissä. Tutustu kumppaniemme rahoitusvaihtoehtoihin ja laske itsellesi sopiva kk-erä.

Ota yhteyttä

Kiinnostuitko palveluistamme?

Helena Aesthetics on Clinic Helenan plastiikkakirurgian yksikkö Tampereella. Asiantunteva henkilökuntamme vastaa mielellään kysymyksiisi ennen vastaanotolle tuloa.

gps

Rautatienkatu 27
33100, Tampere